Мандић: Неопходно је да се испоштује воља грађана на изборима

Наша коалиција је спремна да буде део Спајићевог кабинета и преузме одговорност за будућност земље, каже лидер Нове српске демократије

Нема сумње да би учешће представника српског народа у црногорској влади допринело свим оним процесима који су везани за грађане, спремни смо да уђемо у владу и преузмемо одговорност, изјавио је лидер Нове српске демократије Андрија Мандић.

Он је у интервјуу за "Новости" казао да верује да су сви који учествују у разговорима о влади озбиљни и одговорни људи и да ће процес бити лишен сујета и нереалних амбиција.

"Важно је истаћи да на првом разговору нисмо говорили о расподели ресора, јер се у медијима појављују различите информације. Неопходно је да се испоштује воља грађана на изборима, што је, уосталом, записано и у тачки 7. принципа које је понудио Покрет Европа сад. То је азбука демократије", каже Мандић.

На питање како оцењује то што коалицију "За будућност Црне Горе" Запад константно назива "реметилачким фактором" одговара да сви морају да схвате и прихвате своју улогу.

"Тако и амбасаде и западни центри моћи морају да знају да су они неко ко треба да буде партнер Црној Гори, а не колонијални намесник. Само у тим категоријама они могу да понуде своје добре услуге, јер сваки покушај да силом утичу на формирање власти, супротно резултатима избора, Црну Гору одвлачи у кризу и нестабилност", поручује Мандић.

Мандић додаје да је коалиција чији је члан спремана на договор и да ће бити поштен партнер онима са којима би требало да буду у влади.

"Показали смо и у протеклом периоду да имамо квалитетне људе који су остварили врхунске резултате у областима које су покривали и нема сумње да ће наши кадрови радити на развоју Црне Горе и бољем животу грађана", тврди Мандић.

Како каже, нема потребе да се говори о "црвеним линијама", већ верује у коректан однос свих чинилаца.

"Први састанак је протекао у атмосфери која је управо била пример уважавања и надам се да ће се наставити у том духу. Ми смо коалиција са кичмом и дигнитетом, сматрамо да нико никога не сме да потцењује", каже Мандић.

Према његовим речима, млади функционер НСД-а и председник Општине Никшић Марко Ковачевић један је од најбољих младих политичара у Црној Гори и не чуди га што се налази на мети политичких противника.

"Међутим, има све потребне квалитете да настави успешну причу каква је град Никшић, откако је он постао председник општине и не треба превише да се осврће на те неутемељене и фингиране нападе. Видимо да у тим нападима предњаче добро познате антисрпске адресе, од ДПС-а до неких медија и НВО, а кад вас такви нападају, одмах знате да сте на правом путу. Он је будућност Црне Горе и има нашу подршку", поручује Мандић