Пендаровски: Надам се да ће се наставити иницијатива Отворени Балкан

Пендаровски се у Албанији сусрео са албанским председником Бајрамом Бегајем, који је рекао да су у оквиру иницијативе Отворени Балкан олакшане бирократске процедуре, као и кретање робе и људи

Председник Северне Македоније Стево Пендаровски изјавио је током посете Албанији да иницијатива Отворени Балкан олакшава сарадњу на Западном Балкану и да се нада да ће се та иницијатива наставити.

"Постоји више од 50 иницијатива које стварају адекватне услове за сарадњу. Отворени Балкан је једна од таквих иницијатива. Неспорно је да је свих шест земаља део Берлинског процеса, који има прецизније структуралне односе него Отворени Балкан. Шест земаља је део Берлинског процеса, а само три Отвореног Балкана, и то јесте велики недостатак", рекао је Пендаровски, пренео је "Албанијан дејли њуз".

Пендаровски се у Албанији сусрео са албанским председником Бајрамом Бегајем, који је рекао да су у оквиру иницијативе Отворени Балкан олакшане бирократске процедуре, као и кретање робе и људи.

"Очигледно је да је иницијатива добра, као било која регионална. А на доносиоцима политичких одлука је да ли ће да наставе иницијативу или не", рекао је Бегај.