Ђурић: Курти политички и фактички непожељна особа у Вашингтону

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић треба да доживи као похвалу свог рада то што му је екстремиста Курти забранио да уђе на Косово, каже Марко Ђурић

Амбасадор Србије у Сједињених Америчким Државама Марко Ђурић изјавио је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти у политичком и фактичком смислу непожељна особа у политичком Вашингтону јер се својим поступцима доказао као "гробар Косова као независне државе".

"Шта се дешава на Балкану није међу приоритетима америчке политичке јавности, њих занима Кина, Русија, мало Блиски Исток... Све остало што се дешава у свету предмет је расправа искључиво када се појави у вестима", наводи Ђурић.

Он је додао да његов посао није само да у Вашингтону износи чињенице о томе шта се дешава на северу Косова и Метохије, већ и да ради на томе да се Србија и САД интересно повежу кроз економску сарадњу.

"Директор владине Канцеларије за КиМ Петар Петковић треба да доживи као похвалу свог рада то што му је екстремиста Курти забранио да уђе на Косово. Добро је када вашу политику не одобрава екстремиста попут њега", додаје Ђурић.

Он је на питање о санкцијама које су САД увеле шефу Безбедносно информативне агенције (БИА) Александру Вулину оценио да су оне политичке природе и да је Србија поступила умерено тражећи од Америке да докаже своје тврдње.

"Ми смо народ који је много пропатио због санкција. Тражимо да не разговарамо језиком санкција, већ сарадње", напомиње Ђурић.