Србија и Балкан

Градоначелник Северне Митровице забранио радове на још једној стамбеној згради

Записник који је састављен на албанском језику постављен је на месту где је предвиђен улаз у зграду
Градоначелник Северне Митровице забранио радове на још једној стамбеној згради© Танјуг/Дописништво КиМ

Након што је прошле недеље, одлуком новог градоначелника у Општини Северна Митровица Ердена Атића, забрањена градња станова за социјално угрожене породице, школе за децу из угрожених категорија и зграде Универзитета у Приштини са седиштем у Митровици, општински инспектори данас су обуставили наставак радова на још једној стамбеној згради у овом граду.

Они су око градилишта поставили црвену траку, а како су за "Косово онлајн" потврдили инспектори, ово је одлука Општине Северна Митровица.

"Ова зграда, иначе стамбена, нема потребне дозволе и потребну документацију за градњу", тврде из инспекције.

Записник који је састављен на албанском језику постављен је на месту где је предвиђен улаз у зграду, а према речима радника албанске националности, који раде на вишим спратовима, са њима нико није комуницирао.

"Видели смо само возила полиције и сада видимо да је постављена трака о забрани градње", кажу радници.

Из Српске листе су прошле недеље поручили да је дан после преговора у Бриселу режим Аљбина Куртија уместо деескалације наставио са ескалацијом и даљим притисцима на српски народ на северу Косова и Метохије. Како су истакли, у Косовској Митровици "одлуком Куртијевог нелегалног и нелегитимног градоначелника данас је забрањена градња станова за социјално угрожене породице у овом граду као и школе за децу из угрожених категорија".

Начелник школске управе за Косово и Метохију Иван Запорожац изјавио је, дан након одлуке општине Северна Митровица, да забрињава одлука новоизабраног градоначелника Ердена Атића да забрани наставак изградње школе за децу из угрожених категорија у овом граду, указујући да се тиме Србима брани право на образовање и позвао међународну заједницу да реагује.

Градоначелник Северне Митровице Ерден Атић одлуку је објаснио тиме да је општинска инспекција обишла места на којима је почела изградња објеката, како каже, без законске процедуре и на тим местима поставила траке које забрањују наставак радова.

image