Црна Гора: Вељовићу задржавање до 72 сата, трага се за Александром Мркићем (ВИДЕО)

Осим Вељовића ухапшен је и Мујо Никочевић из Подгорице. Такође је ухапшен и Никола Мркић, док полиција трага за његовим братом Александром Мркићем. Они се годинама доводе у везу са шверцом цигарета, али су те оптужбе негирали

Бившем директору Управе полиције Веселину Вељовићу, након саслушања у Специјалном државном тужилаштву поводом оптужби за злоупотребе и кријумчарење, одређено је задржавање до 72 сата.

Вељовић је ухапшен јутрос по налогу Специјалног државног тужилаштва, а саслушан је у Специјалном полицијском одељењу (СПО) које је спровело хапшење. Како незванично сазнаје РТЦГ, хапшење Вељовића везано је за предмет који се односи на кријумчарење цигарета.

Осим Вељовића ухапшен је и Мујо Никочевић из Подгорице. Такође је ухапшен и Никола Мркић, док полиција трага за његовим братом Александром Мркићем. Они се годинама доводе у везу са шверцом цигарета, али су те оптужбе негирали.

"Специјално полицијско одељење је, по налогу Специјалног државног тужилаштва, данас лишило слободе В. В. и М. Н, и против њих, али и против А. М. и Н. М. који се траже, поднело кривичну пријаву због основа сумње да су учинили кривична дела стварање криминалне организације, злоупотреба службеног положаја и кријумчарење", саопштио је државни тужилац и портпарол Вукас Радоњић.

Претходно је полиција претресала станове и друге просторије осумњичених лица, а докази против њих прикупљени су и у сарадњи са Агенцијом Европске уније за сарадњу органа за спровођење закона - Еуропол.

"Активности Специјалног државног тужилаштва и полиције у овом предмету ће се наставити и наредних дана", поручио је Радоњић.

Из Управе полиције је саопштено да су ухапшене три особе.

"Службеници Управе полиције - Специјално полицијско одељење је по налогу Специјалног државног тужилаштва и у сарадњи са Еурополом, спровело акцију према лицима која се сумњиче за вршење кривичних дела стварање криминалне организације, злоупотреба службеног положаја и кријумчарење. Слободе су лишена три лица, В. В, М. Н. и Н. М, док је једно лице тренутно недоступно надлежним органима. Против ових лица Специјалном државном тужилаштву поднета је кривична пријава. У току су претреси на 11 локација широм Црне Горе, а целокупна акција је спроведена уз подршку Противтерористичке јединице Управе полиције", пише у саопштењу које преноси РТЦГ.

Како је раније јутрос казао Радоњић полиција је извршила претрес станова и других просторија више лица у Подгорици, Никшићу, Жабљаку и Мојковцу, због основа сумње да су учињена кривична дела стварање криминалне организације, злоупотреба службеног положаја и кријумчарење.

Веселин Вељовић је био на челу Управе полиције у два наврата - од 2007. до 2011. године, а потом и од јула 2018. до децембра 2020. године.

Након окончања првог мандата, Вељовић је био саветник тадашњег председника Црне Горе Филипа Вујановића за област безбедности и одбране, а у време Владе Мила Ђукановића од 2014. и секретар Већа за националну безбедност.

Након што је у децембру 2020. напустио полицију, посао је нашао у кабинету бившег председника Мила Ђукановића, чији је саветник за безбедност и одбрану био до 20. маја ове године.