Временска прогноза: РХМЗ издао три упозорења, стиже велика промена времена

У већини места у Србији пад температуре за 10 до 15 степени

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је два упозорења за подручје Србије и једно за подручје Београда.

Данас је на снази упозорење за подручје Србије на високе температуре.

И данас веома топло, посебно у централној и јужној Србији где ће бити још топлије у односу на јучерашњи дан од 37 до 40 степени Целзијуса, наводе из РХМЗ.

РХМЗ упозорава и на наглу промена времена у ноћи између уторка и среде, као и у среду на подручју целе земље.

Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре (у већини места за 10 до 15 степени) крајем дана захватиће северне, а у среду ујутру и пре подне ће се проширити и на западне и централне, а сутра после подне и на остале пределе Србије.

У зони јаких грмљавинских процеса очекује се велика количина падавина за кратак временски период, град, као и олујни ветар, који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине (јаче од 28 m/s).

РХМЗ је издао упозорење и за подручје Београда на наглу промену времена у ноћи између уторка и среде, као и у среду.

Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре у току ноћи и сутра ујутру условиће локално и јаке грмљавинске процесе у Београду, па се може очекивати велика количина падавина за кратак временски период, град, као и олујни ветар, који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине (јаче од 28 m/s).

Према подацима од десет часова ујутру, највиша температура забележена је у Ћуприји са 32 степена, док субјективни осећај износи чак 38 степени Целзијусових.

У Београду је у десет часова забележен 31 степен, а у Новом Саду 27.

Најхладније је било на Копаонику, где је измерено 23 степена.