Шапић: Штета од невремена у Београду око 76 милиона динара

Највећа штета причињена је на стубовима јавне расвете и пратеће опреме, као и на стаблима и возилима која су оштећена падом стабала

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је да је укупна штета од невремена у главном граду Србије процењена на скоро 76 милиона динара и апеловао на грађане да се прилагоде великим климатским променама које се дешавају на овим просторима.

"Укупна штета на територији Београда, процењена је за сада на скоро 76 милиона динара, а највећа штета причињена је на стубовима јавне расвете и пратеће опреме, као и на стаблима и возилима која су оштећена падом стабала," рекао је Шапић, преноси Беоинфо.

Шапић је указао на то да је безбедност грађана на првом месту и у оваквим екстремним ситуацијама, које ће се и у будућности сигурно дешавати.

"У односу на добар део Србије, овога пута Београд је имао среће и прошли смо далеко боље него многи градови широм наше земље, што не значи да ће тако бити и следећег пута. Стога, још једном апелујем на све наше суграђане да се сви прилагодимо новонасталим околностима и очигледним великим климатским променама које се дешавају на овим просторима, те да у таквим ситуацијама останемо код куће и на тај начин што више сачувамо оно што и јесте најважније, а то су људски животи", навео је Шапић.

Градоначелник  је захвалио на преданом и пожртвованом раду свим радницима јавног комуналног система који су од прве олује на терену и навео да ће они учинити све да се у наредних седам до 10 дана у потпуности санирају последице невремена у  Београду.

"Након великих олуја које су задесиле целу Србију, па и наш град, све расположиве екипе јавних комуналних предузећа ангажоване су на терену и учиниће све да у наредних седам до десет дана у потпуности санирају последице великих временских непогода у Београду", изјавио је градоначелник.