Србија и Балкан

Славица Ђукић Дејановић званично изабрана за министарку просвете

Место министра просвете било је упражњено након што је Бранко Ружић поднео оставку после трагедије која се десила у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду
Славица Ђукић Дејановић званично изабрана за министарку просвете© A.K./ATAImages

Славица Ђукић Дејановић изабрана је за нову министарку просвете. За њено именовање гласали су посланици у Скупштини Србије.

Од 194 посланика, за избор Славице Ђукић Дејановић гласало је 149 посланика, 40 их је било против, а уздржаних пет.

Ђукић Дејановић је после гласања положила заклетву пред посланицима.

Место министра просвете било је упражњено након што је Бранко Ружић поднео оставку после трагедије која се десила у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду.

Вршилац дужности до данас био је његов страначки колега Ђорђе Милићевић.

Ђукић Дејановић је рођена 1951.године у Рачи Крагујевачкој.

Основну и средњу школу завршила је у Крагујевцу, а Медицински факултет, магистарске и докторске студије, као и специјализацију из неуропсихијатрије на Медицинском факултету у Београду.

У седам мандата била је посланица у Скупштини Србије, Савезном парламенту СР Југославије и државне заједнице Србије и Црне Горе.

Обављала је функцију председнице Скупштине Србије од 2008.до 2012.године, а од 2012 до 2014.године била је министарка здравља Србије.

Обављала је функцију директорке Клиничко болничког центра у Крагујевцу од 1993. до 2000. године, а од 2014. до 2016. била је директорка Клинике за психијатријске болести Др Лаза Лазаревић.
Била је и министрака без портфеља задужена за демографију и популациону политику.

image