Куртијева опозиција набраја његова зла: Излаз су избори

Ситуација на Косову и Метохији у многим областима је никад гора, тврди бивши премијер привремених приштинских институција

Влада Аљбина Куртија све је нестабилнија, и све су гласнији позиви за његову смену уз набрајање недела која је починио откако је дошао на власт. Тако је и његов претходник на функцији, Авдулах Хоти набројао данас "зла" која је, према његовим речима, актуелна влада нанела Косову и Метохији, док је председник Демократске партије Косова Мемли Краснићи рекао да једини излаз из тренутне ситуације види у ванредним изборима.

"Косово никад горе није било у унутрашњој и спољној политици. Никад није било санкција и односи са савезницима никада нису били компромитовани.  Ситуација никад није била гора са капиталним инвестицијама на путу и у другим пројектима", навео је Хоти.

Он је навео и да је за време Куртија никад слабија сарадња власти са општинама, као и са синдикатима и представницима цивилног друштва.

Куртијева власт је потпуно затворена према јавности, а спроводи се и линч медија.

"Опозиционе посланике у парламенту влада никад раније није нападала. Регионалне болнице или клинике никад нису биле затворене за операције. Ни у општинама на северу никад није била гора ситуација", навео је Хоти који је рекао да је због свега овога у последње две године Косово и Метохију напустио никад већи број грађана, као и да је чак 57 одсто становништва спремно да мигрира.

"Репортери" пише да је Куртијеву владу данас критиковао и Краснићи, који је навео да су грађани незадовољни политичким правцем земље и да Куртијева влада у координацији с криминалцима искључује међународне савезнике и не заступа грађанску вољу.