Србија и Балкан

Краснићи: Корупција у порама свих институција на "Косову", амбасадор у Хрватској "главни лик"

Корупција је продрла у поре сваке институције и сваког нивоа власти, она је директно повезана са владом и премијером Куртијем, оценио је председник Демократске Партије Косова
Краснићи: Корупција у порама свих институција на  "Косову", амбасадор у Хрватској "главни лик"© Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

Председник Демократске Партије Косова Мемљи Краснићи рекао је да на тзв. Косову никада није владала већа корупција од ове у Куртијевој влади, преноси "Кљан Косова".

"Ако је икада било корупције на 'Косову', то је корупција која је продрла у поре сваке институције и сваког нивоа власти, али која има одређену пирамиду. Она је директно повезана са владом и премијером Куртијем", рекао је Краснићи.

Он је додао да је највећа корупција у области енергетике, а да је "главни лик" амбасадор тзв. Косова у Хрватској Мартин Беришај.

"У седишту приче је амбасадор 'Косова' у Хрватској, пријатељ Аљбина Куртија, Мартин Беришај. Криминал и корупција која је почињена у области енергетике у овој влади је била таквих размера да то никада нисмо видели чак ни у региону. Мартин Беришај је гравитациона тачка, центар највећег коруптивног и финансијског скандала у региону, са седиштем у Словенији и Србији", изјавио је Краснићи.

Он је о инциденту који се догодио на седници Скупштине Косова 13. јула, рекао да је ово први пут да је власт организовано интервенисала против посланика.

"Чак и у најмрачнијим данима тзв. косовског парламентаризма, када је покрет Самоопредељење насилно прекинуо рад народних представника, бацио сузавац и напао министре флашама и јајима, министри владе нису реаговали", рекао је Краснићи.

Према његовим речима, ДПК не прихвата предлог АБК за рушење владе, јер су свесни да немају довољан број посланика у Скупштини.

image