Србија и Балкан

Хајдари: Дозволе 48 предузећа која имају одреднице Србија и Косово и Метохија биће суспендоване

Они су у рубрици држава и пребивалиште имали наведено Приштина - Косово и Метохија, Пећ - Република Србија, Гњилане - Србија, Ђаковица - Србија
Хајдари: Дозволе 48 предузећа која имају одреднице Србија и Косово и Метохија биће суспендоване© FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Министарка трговине и индустрије привремених приштинских институција Розета Хајдари навела је да је током инспекције утврђено да 48 досијеа предузећа регистрованих у Агенцији за регистрацију предузећа има "спорне одреднице" и додала да ће и њихове дозволе за рад бити суспендоване, попут Телевизије "Кљан Косова".

Како је Хајдари објавила на Фејсбуку, та предузећа у рубрици држава и пребивалиште имају наведено Приштина - Косово и Метохија, Пећ - Република Србија, Гњилане - Србија, Ђаковица - Србија.

Истакла је да се након суспензије дозволе телевизији "Кљан Косова", министарство није ту зауставило, већ је 6. јула основало Комисију за поновну верификацију досијеа у Агенцији за регистрацију предузећа, "посебно оних са сумњивом документацијом са неуставним одредницама".

Током десет дана јула, комисија је прегледала регистрационе податке за 660 предузећа. 

Са 48 предузећа која у рубрици пребивалиште имају уписано Косово и Метохија или Србија, поступаће се као и за ТВ "Кљан Косова", навела је Хајдари и додала да су пристрасне тврдње да приштинске власти ограничавају медијске слободе.

image