Србија и Балкан

Српска листа: Након наше посте Вашингтону Ховенијер се додворава Приштини

О нашој политици увек су одлучивали органи Српске листе поштујући интересе наших грађана, а не по диктату било кога, и тако ће бити и даље, саопштено је из СЛ
Српска листа: Након наше посте Вашингтону Ховенијер се додворава Приштини© TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/

Српска листа (СЛ) је поводом изјава изасланика САД у Приштини Џефрија Ховенијера, оценила да се стиче утисак да је он после посете делегације СЛ Вашингтону имао потребу ''да се додворава јавности у Приштини''.

"Анализирајући изјаву амбасадора САД у Приштини Ховенијера стиче се утисак да је након посете делегације Српске листе Вашингтону имао потребу да се додворава јавности у Приштини, што ми никако не можемо да разумемо'', наводи се у саопштењу СЛ.

У саопштењу се наглашава да ће представници Српске листе где год били, и са ким год се састали, увек  заступати интересе српског народа, јер је то њихова дужност према грађанима који их подржавају.

"Исто тако желимо да нагласимо да су о нашој политици увек одлучивали органи Српске листе поштујући интересе наших грађана, а не по диктату било кога, и да ће тако бити и даље. Како у Вашингтону, тако и у Приштини, било ком граду на свету или испред општинских зграда са својим грађанима мирно и демократски, увек ћемо се борити за права српског народа, на њихов опстанак и останак на својим вековним огњиштима'', додају из Српске листе.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић такође је поручио Ховенијеру да Србија добро зна где су границе на КиМ и да су то границе Србије у складу са Повељом Уједињених нација и Резолуцијом 1244.

Ховенијер је претходно, говорећи о састанку представника Српске листе са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, изјавио да је "Косово за Америку независна и демократска држава, а Српска листа опозициона странка, као и све друге опозиционе партије на Косову, коју не сматрају српском политичком странком, већ странком етничких Срба на Косову".

image