Абазовић: Што пре формирати 44. Владу Црне Горе, јер ће УРА бити у 45.

Наметнули су се као супермени, али сада баш и није тако па им је неко други крив, поручио је лидер ГП УРА

Председник црногорске владе у техничком мандату и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић је, након консултација са председником државе Јаковом Милатовићем о мандатару, изјавио да нову владу треба формирати што пре, као и да они себе виде у следећој, 45. влади.

"Ми себе видимо у 45. влади, што се пре направи 44. то ће пре бити 45. влада, једноставно је", казао је Абазовић новинарима на Цетињу.

Он је рекао да су са председником Милатовићем водили "јако угодан разговор", а што се тиче тога ко има или нема подршку, додао је, показаће време.

Абазовић је истакао је да ГП Ура свима жели пуно среће.

"Ми се као што видите понашамо крајње одговорно и фер, желимо свима пуно среће, али не можемо да завршимо посао за друге. Наметнули су се као супермени, сада баш и није тако и сад им је неко други крив. Нашу подршку не могу да имају они који са нама не разговарају. Ми себе видимо у 45. влади, што се пре формира 44. влада, то ће пре бити 45. влада", рекао је Абазовић.

Абазовић је поручио да ће ГП УРА, ако не буде већине за избор нове власти, предложити други модел за њено конституисање, али није желео да прецизира о ком моделу је реч.

"Свашта сам чуо у ова два месеца, да се тражи мањинска подршка тамо где постоји већина, не знам сад се прича о неким другим модалитетима. Нисам изнео предлог, изнећу га уколико они не успеју да направе владу. Ако успеју да саставе ми смо ту да честитамо, али што пре саставе то боље. Примопредаја и идемо даље у једну занимљиву политичку јесен", закључио је Абазовић.

Подсећамо да је председник ПЕС Милојко Спајић је искључио ГП Ура из преговора о формирању владе још пре ванредних парламентарних избора, због спора и међусобних оптужби у вези са јужнокорејским држављанином До Квоном и његовом наводном повезаношћу са Спајићем.