Србија и Балкан

Двојици Срба на три године забрањен улазак на "Косово"

Јевтић и Секулић се терете за кривична дела "учествовање у протесту" и "хулиганство"
Двојици Срба на три године забрањен улазак на "Косово"© Antonio Ahel/ATAImages

Основни суд у Приштини осудио је на шест месеци затвора и допунском казном у виду забране уласка на Косово Синишу Јевтића и Ивана Секулића, двојици Срба који су ухапшени због наводног организовања нереда на северу КиМ крајем маја, изјавио је адвокат Милош Делевић.

Затворска казна замењена је новчаном. Јевтић и Секулић су, поред тога што су осуђени на шест месеци затвора, добили и допунску казну у виду забране уласка на Косово у трајању од три године. Они су крајем маја били ухапшени на прелазу Јариње.

"Синиша Јевтић је данас осуђен на казну затвора у трајању од шест месеци. Казна затвора му је на предлог одбране замењена у новчану казну у износу од 5.700 евра. Породица је сакупила новац, ја ћу данас платити казну као његов бранилац и очекујем да у току дана буде пуштен на слободу", рекао је за "Косово онлајн" бранилац Синише Јевтића, адвокат Милош Делевић.

Јевтић и Секулић се терете за кривична дела "учествовање у протесту" и "хулиганство", а њихова имена нашла су се на списку премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, у коме је изнео имена људи која је оптужио за организовање нереда на северу.

Према Куртијевим речима, Јевтић и Секулић су такође део навијачке групе "делије".

image