Вучић, Додик и патријарх Порфирије разговарали о најважнијим националним питањима

Председници и поглавар СПЦ треба да размотре позиције Србије када је реч о косовском чвору, али и размотре тему снажних притисака које ових дана трпи комплетно руководство Српске, јер је стављено на црну листу САД

Председници Србије и Републике Српске Александар Вучић и Милорад Додик, као и Његова светост патријарх српски Порфирије састали су се у манастиру Осовица, који се налази у општини Србац у РС, и разговарали о најважнијим националним питањима и искушењима.

Према информацијама "Новости", важан разговор протекао је без присуства медија.

Вучић, Додик и поглавар СПЦ размотрили су позиције Србије када је реч о косовском чвору, уз анализу очекивања великих сила у наставку дијалога Београда и Приштине.

Такође, на столу је требало да буде и тема снажних притисака које ових дана трпи комплетно руководство Српске, јер је стављено на црну листу САД, односно константне тежње појединих западних држава и бошњачких политичких кругова да се Бањалука оптужи за разградњу Дејтонског споразума, што представља велику опасност за опстанак Републике Српске.

Иначе, одлука руководства у Србији и Српској да се у том граду уприличи сећање на више од хиљаду убијених и 250.000 протераних Срба из Хрватске наишла је на велики отпор политичког Сарајева.

Вучић је на свом Инстаграм налогу објавио да је посету Републици Српској започео из манастира Осовица, у друштву Додика и српског патријарха.

Поручио је да је ово најбоље место, иначе симбол заједништва, вере, наде и снаге, за разговоре о веома важним темама за Србију, Српску и све Србе.

"Задужбина краља Драгутина Немањића и сведок наше претешке судбине и историје на овим просторима, овај манастир је центар окупљања верног народа и очувања нашег идентитета кроз векове", написао је Вучић уз видео-снимак.