Србија и Балкан

Курти жели да угаси Телеком Србија на Косову и Метохији, јер члан менаџмента има српски пасош

Из "Телекома" наводе да имају право на рок од 30 дана да поднесу жалбу и истичу да ова одлука још не може да се примени
Курти жели да угаси Телеком Србија на Косову и Метохији, јер члан менаџмента има српски пасошGetty © Chris McGrath

Из компаније "Телеком Србија" саопштили су да је том предузећу данас достављена одлука Агенције за регистрацију пословања у Приштини (АРБК) донета 31. јула 2023. године, а којом се укида компанија МТС доо.

"Та одлука је чињенично и правно неутемељена и супротна европским начелима, стандардима и међународном праву и представља јасно кршење владавине права и нарушава потврђене споразуме између Србије, Приштине и ЕУ", указују из "Телекома" у саопштењу.

Овакав потез заснован је, како је наведено, на потпуно апсурдном образложењу и тврдњи да члан менаџмента компаније има пасош издат од стране Републике Србије, иако у свим званичним документацијама сви чланови менаџмента користе документа привремених институција у складу са Бриселским споразумом.

"Поставља се питање каква је логика да се једна фирма угаси зато што један од чланова менаџмента, према неоснованим критеријумима, има наводне недостатке у својим личним документима", поручују из "Телекома".

Они истичу да је МТС доо основан у потпуној сагласности са Бриселским споразумом о телекомуникацијама (8. септембар 2013) и да је фирма која је у 100 одсто власништву "Телекома Србија" и да као такав послује скоро деценију и додају да Аљбин Курти овим потезом жели да угаси "Телеком Србија" на Косову и Метохији.

"Супротно спекулацијама различитих медијских кућа о потенцијалном затварању МТС, желимо да нагласимо да је предметна одлука још неизвршива", наводе из "Телекома".

Такође, из "Телекома" наводе да имају право на рок од 30 дана да поднесу жалбу АРБК, што намеравају и да учине. Они истичу да ће "Телеком Србија" учинити све да заштити интересе свих грађана на Косову и Метохији који користе његове услуге и више од 250 запослених.

image