Србија и Балкан

Потпредседник Покрета социјалиста: Оптужбе против Вулина као лажи о Маркалама и Рачку

Американци имају силу, тако да им докази нису потребни, каже потпредседник Покрета социјалиста Бојан Торбица
Потпредседник Покрета социјалиста: Оптужбе против Вулина као лажи о Маркалама и Рачку© Amir Hamzagic/ATAImages

Потпредседник Покрета социјалиста Бојан Торбица изјавио је да председник те странке и шеф БИА Александар Вулин никада није био умешан ни у једну криминалну радњу и не очекује да ће САД доставити Београду доказе о његовој наводној умешаности.

У интервјуу за "Политику" Торбица је упитао да ли је неко чуо иједног америчког званичника, почев од амбасадора Кристофера Хила да је у јавност изнео и једно једино слово о умешаности Вулина у организовани криминал, трговину дроге и шверц оружја.

"Наравно да нисте када су те монструозне оптужбе само икебана која треба да попуни политички памфлет којим САД уводе санкције Вулину, како кажу, 'због продубљивања малигног утицаја Русије у региону'. А докази? Реците ми ко то у тзв. демократском и слободном свету сме да сумња у америчке оптужбе", упитао је Торбица.

Како каже, такво понашање се у њиховим очима сматра опструкцијом несумњиве истине.

"Да ли су се икада и потрудили да доказом поткрепе било коју од лажи, типа да је у Ираку постојало оружје масовног уништења, да су Маркале гранатиране са српских положаја да су у Рачку убијени цивили... Не, никада. Они имају силу, тако да им докази нису потребни", каже Торбица.

image