Србија и Балкан

Адвокат: Пантић 40 пута долазио на Косово, а сад ухапшен због наводне командне одговорности из 1999.

Влајић је додао да се његовом брањенику ставља се на терет командна одговорност за одређене догађаје који су се десили током рата на Косову 1999. године, у Општини Исток
Адвокат: Пантић 40 пута долазио на Косово, а сад ухапшен због наводне командне одговорности из 1999.Getty © Carsten Koall

Момиру Пантићу, који је ухапшен синоћ на административном прелазу Мердаре ставља се на терет командна одговорност за одређене догађаје који су се десили током рата на Косову 1999. године, у општини Исток, рекао је за "Косово онлајн" адвокат Небојша Влајић, који је данас у Приштини присуствовао давању изјаве приведеног.

"Управо сам обишао ухапшеног М.П. који од рата на Косову живи у Србији, али је током ове 24 године више од 40 пута долазио на Косово. То говори о томе да он нема осећање кривице, нити је имао чега да се плаши, међутим, то наше унутрашње убеђење није довољна гаранција да нећемо бити ухапшени", рекао је Влајић.

Влајић је додао да се његовом брањенику ставља се на терет командна одговорност за одређене догађаје који су се десили током рата на Косову 1999. године, у Општини Исток.

"Присуствовао сам у полицијској станици, где је он у притвору, давању изјаве код специјалног јавног тужиоца Косова. То је за данас завршено и јавни тужилац ће предложити одеђивање мере притвора", рекао је Влајић.

Седница за одређивање притвора биће одржана сутра у Специјалном одељењу Основног суда у Приштини. Претходно је Пантићу, по одлуци тужиоца, одређено задржавање од 48 сати.

image