Вучић на опроштајном ручку са Чен Бо: Србија ће увек бити Ваша кућа

Председник Србије је за одлазећу амбасадорку Кине организовао опроштајни ручак

Чен Бо није само дипломата чије су искуство, посвећеност, неуморни рад и стрпљење оставили неизбрисив печат у нашој земљи, она је и искрени пријатељ Србије и нашег народа који је дубоко поштује и чија срца је освојила од првог дана, изјавио је председник Србије Александар Вучић.

Он је за одлазећу амбасадорку Кине у Србији организовао опроштајни ручак. Како је навео Вучић, присетили су се свих тешких и лепих тренутака током мандата Чен Бо у Србији, али и брига које су делили.

"Евоцирамо бројне успомене са састанака, договора, потписаних споразума и уговора о великим пројектима који су променили лице наше Србије, донели нова радна места и обезбедили сигурност бројним породицама", написао је Вучић уз фотографије сусрета.

У овој години обележава се 10. годишњица од почетка иницијативе "Појас и пут", па су приликом сусрета сумирали резултате сарадње и пријатељства, које је, наводи председник Србије, постајало још чвршће у временима великих изазова и "када нам је ова велика земља помагала да пребродимо и најтеже тренутке".

"Бескрајно смо захвални амбасадорки Чен Бо на огромном труду који је уложила у јачање пријатељства између Србије и Кине, а посебно председнику Си Ђинпингу који је показао велико поштовање према Србији и отвореност за партнерство и сарадњу, иако смо мала земља", казао је Вучић.

Вучић је поручио да ће Србија увек бити друга кућа одлазећој амбасадорки Кине.