Србин коме је бачена бомба у двориште у Ранилугу на КиМ данима добијао претње

Meштани тврде да је бацање експлозивне непосредно поред породичне куће њиховог комшије унело немир и страх, као и бригу за даљи опстанак Срба на том простору

Посланик Српске листе у Скупштини тзв. Косова Зоран Максимовић, из Ранилуга, изјавио је за "Косово онлајн" да су бацању експлозивне направе на његов локал, који се налази у саставу породичне куће, претходиле претње које је добијао путем "Вајберa", као и да сматра да је то притисак на њега и његове страначке колеге да поднесу оставке у парламенту.

Максимовић је у тренутку инцидента био на одмору, ван Косова и Метохије, а о експлозији су га комшије сутрадан.

"Ја сам био био на одмору, у Грчкој, нисам био код куће. Прексиноћ, негде око 12.40 бачена је ручна бомба на башту мог локала, који је поред моје куће, у склопу дворишта. Јављено ми је сутрадан, када су комшије виделе гелере на зиду куће", рекао је Максимовић.

Случај је пријављен Косовској полицији, међутим, и даље се чека извештај из Приштине, тврди Максимовић.

Он је уплашен за своју и безбедност своје породице, јер су, како каже, бацању експлозивне направе претходиле претње, које је добијао преко "Вајбера".

У порукама које је добијао, а које су истовремено брисане, стајало је, тврди Максимовић: "Стоп дуплим платама", "Смените директоре", "Последња опомена"...

"Плашим се да све то има политичку позадину, ја немам непријатеље овде. Мислим да је ово притисак на мене, као посланика, и на моје колеге у Скупштини 'Косова', да се уплашимо и да поднесемо оставке, јер је таква атмесфера стварана у Приштини од стране владајуће гарнитуре. Данима и месецима се посланици Српске листе провлаче кроз медије", казао је Максимовић.

Екипа "Косово онлајн" посетила је данас Ранилуг, а мештани тврде да је бацање експлозивне непосредно поред породичне куће њиховог комшије унело немир и страх, као и бригу за даљи опстанак Срба на том простору.