Србија и Балкан

Завршене консултације о мандатару Црне Горе: Очекује се да Милатовић повери мандат Спајићу

Очекује се да Милатовић формално предложи мандатара, а све говори да ће то бити лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић
Завршене консултације о мандатару Црне Горе: Очекује се да Милатовић повери мандат Спајићу© TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg

Председник Црне Горе Јаков Милатовић завршио је формалне консултације око избора мандатара за формирање 44. владе.

"Током готово две седмице консултација имао сам прилику да разговарам са представницима 18 политичких субјеката у Парламенту о приоритетима, структури, моделу и подршци за формирање нове Владе", написао је Милатовић на Твитеру.

Данас су консултацијама присуствовали представници Уједињене Црне Горе Горан Даниловић, Владимир Добричанин и Данило Јокић, а нешто касније и представници Албанског форума Ник Ђељошај, Ферхат Диноша и Иван Иванаји.

Очекује се да Милатовић формално предложи мандатара, а све говори да ће то бити лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић. Од тренутка када добије мандат за формирање владе, Спајић има рок од 90 дана да представи састав.

Судећи према изјавама представника политичких странака које су ушле у скупштину, Спајић још није постигао договор и нема потребну већину за нову владу. Зато се очекује да преговори буду настављени.

Тренутно највећи камен спотицања за договор је место председника Скупштине Црне Горе, које по изборном резултату очекује коалиција "За будућност Црне Горе", а које је према првом плану припало Демократама Алексе Бечића.

image