Србија и Балкан

Срушио се мали авион код Земун Поља, погинуо пилот (ВИДЕО)

Летелица у којој се налазио само пилот пала је убрзо након полетања
Срушио се мали авион код Земун Поља, погинуо пилот (ВИДЕО)© FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ nr

Недалеко од аеродрома "13. мај" код Земун Поља срушила се ултралака летелица, а Хитна помоћ констатовала је смрт једног Н. Н. лица, потврђено је Танјугу у МУП-у.

Како се наводи, пилот је непосредно пре пада авиона јавио да су команде отказале, а према незваничним информацијама, то се догодило јер је ниско летео.

"Постоје индиције из истраге да је настрадали пилот, пре самог пада, летео изузетно ниско, након чега су му отказале команде. Он је чак и покушао да приземљи летелицу, али му то није пошло за руком", рекао је извор упућен у истрагу.

Додаје се да је приликом покушаја пилота да приземљи авион, један део са крила отпао, након чега се летелица срушила.

"Ово је један од праваца истраге, међутим одређене увиђајне радње тек треба да се обаве. Детаљна истрага ће утврдити шта се заиста догодило", додао је извор.

Из МУП-а је раније речено да је око 12.10 часова пријављен пад авиона на ауто-путу Нови Сад – Београд, у висини надвожњака Батајница у њиви.

У току је гашење пожара, а хитна помоћ, полиција и ватрогасци су и даље на терену.

Руководилац летења на спортском аеродрому "13. мај" Бошко Тодоровић рекао је за Танјуг да је водио тај лет и потврдио да је изгубио контакт с пилотом.

Додао је да претпоставља да је узрок пада авиона отказ на командама.

Извор "Блица" навео је да се летелица срушила четири-пет минута након полетања. Пилот није могао да управља њоме и срушио се у оближње кукурузе и запалио.

image