Србија и Балкан

Адвокат позвао Куртија за сведока одбране ухапшеног Србина

Сведок би са своје стране требало да каже пар речи о кредибилитету осумњиченог и његовом поступању док је радио као чувар према садашњем премијеру, а тадашњем притворенику Аљбину Куртију
Адвокат позвао Куртија за сведока одбране ухапшеног Србинаwww.globallookpress.com © Agron Beqiri/ZUMAPRESS.com

Дејан Васић, адвокат Драгише Миленковића из Грачанице, оптуженог због навода да је починио ратне злочине КиМ 1998. и 1999. године, изјавио је данас да је предао молбу како би се премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти нашао у својству сведока одбране.

Васић за Танјуг каже да "мисли да ће Курти прихватити његову молбу".

Адвокат је Аљбина Куртија предложио за сведока одбране приликом јучерашњег саслушања Миленковића у приштинском суду.

"Курти би са своје стране требало да каже пар речи о кредибилитету осумњиченог и његовом поступању према садашњем премијеру, а тадашњем притворенику Аљбину Куртију, коме је правио друштво док је био у ћелији, доносио књиге да чита, са којим је пуно времена провео у разговорима", навео је Васић.

Миленковића су ухапсили припадници приштинске специјалне полиције 21. јуна у његовој кући у околини Грачанице, због наводног ратног злочина над Албанцима које је "малтретирао док је радио као чувар у затвору у Липљану".

"Драгиша је практично слеп, али му највише тегоба стварају та два метка која су му још у телу близу кичме. Они су поздрав од човека који му је све ово учинио и који га је пријавио полицији сасвим неосновано и лажно", казао је Васић.

Иначе, Драгишино име није се појављивало на списковима осумњичених за ратне злочине које је Приштина својевремено објављивала.

Мештани кажу да је Драгиша Миленковић миран и породичан човек, и не верују да је могао да уради нешто супротно закону.

image