Србија и Балкан

"Велика Албанија" иза Куртија у Тетову, нигде заставе Северне Македоније (ФОТО)

На скупу у Северној Макеоднији није виђена застава те државе
"Велика Албанија" иза Куртија у Тетову, нигде заставе Северне Македоније (ФОТО)© Танјуг/Дописник КиМ

Суоснивач организације "Уједињене македонске дијаспоре" и виши службеник за развој Фридом хауса Мето Колоски указао је на чињеницу да се приликом посете премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија Северној Македонији на скупу у Тетову видела застава са мапом "велике Албаније", док истовремено Куртијева посета није била пропаћена истицањем заставе Северне Македоније.

"Косовски премијер Аљбин Курти посећује Тетово, град у Македонији, а нигде нема македонске заставе. Онда се људи питају зашто их оптужују за 'великоалбанске' агенде. Исто као и када је косовска председница Вјоса Османи била у посети пре неколико месеци. То су страни челници. Приликом таквих посета треба да буде присутна званична државна застава", написао је Колоски на Твитеру.

Он је такође указао да се иза Куртија могла видети мапа "велике Албаније" током скупа у Тетову.

"Мапа 'велике Албаније' иза косовског премијера и градоначелника Тетова и других етничких албанских лидера у Македонији на синоћњем митингу", додаје Колоски.

И директор Канцлеарије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је да је Курти у Северну Македонију допутовао да би подбуњивао најекстремније политичке структуре Албанаца у тој земљи и да би промовисао фашистички пројекат такозване велике Албаније.

image