Србија и Балкан

Експлозије код Суботице: Бачене три ручне бомбе, мештани у страху

На друштвеним мрежама се шири апел мештана који тврде да су бомбе бацилли илегални мигранти
Експлозије код Суботице: Бачене три ручне бомбе, мештани у страху© Танјуг/Јадранка Илић

У насељу Хајдуково код Суботице, испред породичне куће Ф. Б. бачене су три ручне бомбе, а како је "Блицу" потврђено, две су експлодирале и нанеле материјалну штету на објекту, док једна експлозивна направа није експлодирала.

Експлозије су одјекнуле у петак увече после 21.30 часова, а мештани Хајдукова тврде да су се после њих зачули и пуцњи.

Осим њих, и становници Палића тврде да су чули одјеке експлозија у ноћи између суботе и недеље.

Грађани су објавили и на друштвеним мрежама да су специјалне јединице полиције одмах стигле на лице места и пронашле трећу неексплодирану бомбу, а према речима људи који живе у близини, од силине детонације ресли су се прозори на свим кућама у овом месту.

Бомбе су бачене испред куће у којој живи породица са двоје мале деце и која је претрпела велики шок и страх.

На друштвеним мрежама се шири апел мештана који тврде да су бомбе бацилли илегални мигранти, да се стане у заштиту грађана и да им се обезбеди већа безбедност и сигурност.

Грађани су незадовољни и поручују да после рафалне пуцњаве из аутоматског оружја и рањавања једног мигрант на Палићу, нови инцидент потврђује да је неопходан потпуно другачији приступ ситуацији у пограничном делу земље.

Из МУП-а је у среду саопштено да је у опсежној акцији сузбијања илегалних миграција која је спроведена на подручју Сомбора, пронађено укупно 382 ирегуларна мигранта.

Полиција је претрагом терена пронашла 20 комада хладног оружја и других предмета, укупно 240 страних личних докумената и путних исправа, као и 18 телефона.

image