Србија и Балкан

Вучић са Иштваном Пастором о другачијем решавању мигрантске кризе

Разговарали смо и о изградњи великих туристичких капацитета на северу Србије, навео је Вучић на Инстаграму
Вучић са Иштваном Пастором о другачијем решавању мигрантске кризе© TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са председником Скупштине Војводине и лидером Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Иштваном Пастором о, другачијем решавању мигрантске кризе, као и о изградњи великих туристичких капацитета на северу земље.

"Одличан разговор са Иштваном Пастором, пријатељем и човеком са којим заједно градимо успешну и модерну Србију. Разговарали смо о потреби оштријег и другачијег решавања мигрантске кризе, али и о изградњи великих туристичких капацитета на северу Србије", навео је Вучић на свом Инстаграм налогу.

Подсећамо да већи прилив миграната, присуство кријумчара и строжа политика земаља чланица ЕУ довеле су до ескалације сукоба између миграната, који остају заробљени на северу Србије.

Почетком августа приликом претраге терена у шумском појасу према граници са Мађарском, припадници Министарства унутрашњих послова Србије открили су укупно 300 илегалних миграната и запленили девет аутоматских пушака, ловачки карабин са оптичким нишаном, три пиштоља, као и 841 комад муниције различитог калибра.

image