Медији: Директорка у општини Лепосавић из редова српске заједнице поднела оставку

Од понедељка се очекују и друге оставке полицијских званичника на северу који припадају српској заједници и који су недавно приступили "косовској" полицији

Анђела Симић, коју је градоначелник Лепосавића Љуљзим Хетеми именовао за једног од директора општинских дирекција из редова српске заједнице, данас је поднела оставку, сазнаје телевизија "Т7", а преноси "Газета експрес".

Како сазнају извори "Т7", Анђела Симић је током дана поднела оставку председнику општине Лепосавић који већ недељама борави у згради општине.

Разлози за оставку још нису познати, а о томе се нису изјашњавали ни челници општине Лепосавић.

"Т7" преко истих извора сазнаје и да се од понедељка очекују и друге оставке полицијских званичника на северу који припадају српској заједници и који су недавно приступили косовској полицији.

Приштински "Индексонлајн" раније је јавио да су још два српска полицајца дала отказ у полицији такозваног Косова.

Они су поднели оставке због изјаве премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија који је рекао да је косовска полиција наследница такозване Ослободилачке војске Косова, наводи приштински портал.

Јуче је објављено да су седморица нових припадника косовске полиције из редова српске заједнице поднела оставке - четворица у Лепосавићу, двојица у Звечану и један у Митровици.