Србија и Балкан

Косовска полиција оптужује Србе за кријумчарење робе: У Лепосавићу дошло до размене ватре

Том приликом лакше телесне повреде задобио је службеник Kосовске полиције након што га је непозната особа ударила аутомобилом
Косовска полиција оптужује Србе за кријумчарење робе: У Лепосавићу дошло до размене ватре© Vedat Xhymshiti/ZUMAPRESS.com

Припадници Косовске полиције још једном покушавају да Србе са Севера Косова оптуже за кријумчарење робе и сукобе, а последњи такав наум догодио се синоћ око 22 сата код Јошанице у општини Лепосавић.

Заменик командира Косовске полиције за регион Север, Ветон Ељшани, казао је да је дошло до размене ватре између особе осумњичене за кријумчарење робе и припадника Косовске полиције, као и да повређених у пуцњави није било.

"Том приликом лакше телесне повреде задобио је службеник након што га је непозната особа ударила аутомобилом. Он се није зауставио, ударио је једног полицајца, а тада је дошло и до размене ватре", рекао је Ељшани за Коссев.

Припадници полиције сумњају да је возило ушло на север Косова алтернативним путевима из централне Србије, те да се у њему налазила кријумчарена роба.

Косовска полиција за сада нема информације о осумњиченом јер се, како тврди Ељшани, возач у међувремену удаљио, па потом напустио возило и побегао.

Полиција је возило запленила.

Ељшани уједно није имао сазнања о томе да ли је и шта пронађено у аутомобилу.

Подсетимо, пре недељу дана на Северу Косова, тј. код Чечева, на територији општине Зубин Поток, такође се догодила пуцњава када су полицајци покушали да зауставе групу особа осумњичену за кријумчарење.

Тада је ухапшено пет особа, четири српске националности и један Албанац, док је један од осумњичених побегао са лица места.

У међувремену, редове Косовске полиције напустило је десетак држављана Србије.

image