Србија и Балкан

Бреговићу није дозвољено да уђе у Молдавију, МСП затражило објашњење

Министарство спољних послова Србије затражило је објашњење од Министарства спољних послова Молдавије због тога што је музичару одбијен улазак у ту земљу, рекао је шеф српске дипломатије Ивица Дачић
Бреговићу није дозвољено да уђе у Молдавију, МСП затражило објашњењеGetty © Daniele Venturelli / Stringer

Светски познати музичар Горан Бреговић и његова група нису пуштени у Молдавију, иако су се већ налазили на Међународном аеродрому Кишињев, саопштили су организатори фестивала Густар, који се ових дана одржава у тој земљи.

"Са жаљењем вас обавештавамо да група Горана Бреговића вечерас неће моћи да присуствује заказаном концерту из разлога који су ван контроле организатора фестивала или уметника", наводи се у саопштењу организатора.

Нажалост, члановима није био дозвољен улазак у Републику Молдавију, иако су већ слетели на аеродром Кишињев, додаје се.

Организатори концерта објавили су и прву Бреговићеву реакцију коју је пренео његов продуцентски тим, у којој се уметник извинио обожаваоцима што није могао да наступи. 

Музичар је рекао да ће се потрудити да се следећи пут ово не понови.

"Били смо веома разочарани када нам на аеродрому у Кишињеву није било дозвољено да уђемо у Молдавију без икаквог званичног објашњења. Са својим музичарима много путујем по Европи и никада нигде нисам имао потешкоћа", написао је он.

Додао је да му је веома жао што је био лишен радости и задовољства да буде пред публиком.

"Али могу да вас уверим да ћемо заједно са својим тимом настојати да следећи пут моји наступи у Молдавији не наиђу на препреке", поручио је славни српски музичар.

Дачић: То није у складу с пријатељством Србије и Молдавије

Министарство спољних послова Србије затражило је објашњење од Министарства спољних послова Молдавије због тога што је Горану Бреговићу одбијен улазак у ту земљу, рекао је шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Таква одлука, како је рекао, није у складу са традиционално пријатељским односима Србије и Молдавије.

Дачић је навео и да је та одлука изазвала веома негативне реакције и наишла на осуду јавности у Србији.

Указао је и на то да је Бреговић наступао у целом свету и никада није имао такве проблеме приликом гостовања ни у једној земљи.

image