Србија и Балкан

Гренел: Квинта, ЕУ и НАТО осудили "Косово" због распламсавања Балкана и стали на српску страну

Гренел је подсетио некадашњег конгресмена Кизингера на недавне догађаје и позвао на његове игнорисање
Гренел: Квинта, ЕУ и НАТО осудили "Косово" због распламсавања Балкана и стали на српску страну© FOTO TANJUG/ STR

Бивши амерички изасланик за дијалог Београд и Приштине Ричард Гренел реаговао је на објаву некадашњег конгресмена Адама Кинзигера који је новинара Такера Карлсона назвао "издајицом САД", јер се састао са председником Србије Александром Вучићем у Будимпешти.

Гренел је подсетио Кизингера да су земље Квинте, ЕУ и НАТО ставиле на српску страну након ескалације ситуације на северу Косова и Метохије.

"Кинзингер је неозбиљан. НАТО, Уједињено Краљевство, САД (Бајден!), Немци, Французи и ЕУ недавно су осудили Косово за једнострану акцију распламсавања ситуације на Балкану – подржавајући српску страну. Требало би га игнорисати као неког ко је само бивши политичар", поручио је Гренел.

Подсећамо, председник Србије Александар Вучић разговарао је јуче у Будимпешти са познатим америчким политичким коментатором Такером Карлсоном.

"Управо смо се сусрели са председником Србије о коме се говори као о паметном и свесном и некоме ко заговара перспективу коју не можете често да пронађете у САД. Једна од његових тврдњи јесте да је рат у Украјини, рат против Русије који води НАТО, суновратио европску економију. Да уништење гасовода Северни ток које је спровела Бајденова администрација, било директно било путем посредника, убија немачку економију", наводи Карлсон у видеу који је поделио на друштвеној мрежи "Икс" (некадашњи "Твитер"). 

image