Србија и Балкан

Завршен 17. протест дела опозиције у Београду

Тема 17. протеста била је утицај медија на просвету
Завршен 17. протест дела опозиције у Београду© ТАНЈУГ/ТАРА РАДОВАНОВИЋ

Протест "Србија против насиља", у организацији дела опозиције завршен је вечерас испред зграде Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), а саобраћај који је био блокиран на Тргу Николе Пашића је успостављен.

Испред зграде РЕМ-а присутнима се обратила студенткиња Правног факултета Милица Костин, а поновљени су и захтеви протеста.

Саобраћај је успостављен и у улицама којима су учесници протеста прошетали, од Дома Народне скупштине где нешто после 19 часова протест и почео, преко Македонске, Светогорске, Палмотићеве и Таковске – где су се испред зграде Радио телевизије Србије присутнима обратиле Сенка Јанков, професорка из Зрењанина и Весна Војводић из синдиката Независност.

На протесту су дошли председник Демократске странке Зоран Лутовац, посланик ДС Драгана Ракић, лидер Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута, лидер покрета Срце Здравко Понош, Добрица Веселиновић из Зеленог левог клуба, председник Зеленог председника Незаједница.

Тема 17. протеста била је утицај медија на просвету.

Како јавља Танјугов извештај, на протест је дошло мање људи него претходне суботе.

Поред смене руководства РТС-а и свих чланова РЕМ-а, тражи се и укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиљу на телевизијама са националним фреквенцијама, забрана штампања такмичења одржаних медија. и крше новинарски кодекс. Захтева се и одузимање националне фреквенције телевизије Пинку и Хепију због, наводе, кршења закона и промоције насеља.

Тражи се и смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина. кршења закона и промоције насеља. Тражи се и смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина. кршења закона и промоције насеља. Тражи се и смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина. 

image