Србија и Балкан

Вучић са Боцан-Харченком: Настављамо складне односе са Руском Федерацијом

Председник Србије поручио да је имао конструктиван састанак са амбасадором Русије са којим је разговарао о свим актуелним регионалним и глобалним питањима
Вучић са Боцан-Харченком: Настављамо складне односе са Руском Федерацијом© Инстаграм/будућностсрбијеав

Председник Србије Александар Вучић састао се са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Боцан-Харченком.

"Конструктиван састанак са амбасадором Боцан-Харченком са којим сам разговарао о свим актуелним регионалним и глобалним питањима. Дискутовали смо, такође, о широком спектру билатералних тема и потврдили нашу намеру да наставимо да одржавамо складне односе са Руском Федерацијом", написао је председник на свом Инстаграм налогу.

Прошле недеље са руским амбасадором се састао и министар спољних послова Србије Ивица Дачић, а том приликом је било речи о актуелном стању у билатералним односима.

Састанак је уследио након учешћа Србије на трећем самиту међународне Кримске платформе, на којој се присутнима обратила премијерка Ана Брнабић и то видео-поруком.

Ипак, министар Дачић је изјавио да заједничку изјаву свих учесника платформе Србија није потписала јер она излази изван оквира који су за нас прихватљиви. Такође, Дачић је казао да је став Србије о тој платформи, као и декларацији из Атине, наишао на позитивне коментаре у Русији.

На самит на Криму осврнула се и америчка амбасада у Београду која је захвалила Србији јер је постала "део уједињене породице европских земаља које пружају подршку Украјини".

image