Србија и Балкан

Вучић: Боцан-Харченко ми је пријатељ, нисам ишао на рапорт

Такви коментари долазе од људи који се залажу за санкције Русији и који на тај начин скупљају политичке поене, поручио је председник Србије
Вучић: Боцан-Харченко ми је пријатељ, нисам ишао на рапорт© Инстаграм/buducnostsrbijeav

Они који кажу да сам ишао на рапорт код руског амбасадора у Србији Александра Боцан-Харченка су углавном они који сами иду код неких амбасадора на рапорт, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Он је додао да такви коментари долазе од људи који се залажу за санкције Русији и који на тај начин скупљају политичке поене, и оценио је да је у питању "непринципијелност и неодговорност".

Вучић је истакао да је руски амбасадор био његов гост, а не обрнуто и додао да су он и Боцан-Харченко у пријатељским односима. 

Председник је истакао да месеци пред нама неће бити лаки и да очекује много притисака када је у питању КиМ.

"Чини ми се да месеци пред нама неће бити лаки и очекујем много притисака и претњи и спровођења претњи у дело на КиМ, од стране оних који су недовољно одговорни и не разумеју да мир није само интерес Срба, већ и Албанаца", рекао је Вучић током обиласка завршних радова на комплетној реконструкцији моста преко реке Млаве у Петровцу, који је део регионалног пута.

На питање о формирању нове владе у Црној Гори, Вучић је одговорио да не жели да се меша у унутрашња питања друге државе, те да ће коментарисати када влада буде формирана. 

"Бавићемо се питањем нашег народа и политичким деловањем, али прво да се формира влада. Ми поштујемо Црну Гору, ценимо је и сачекаћемо да видимо како ствари иду, па ћемо коментарисати", рекао је Вучић.

image