Јако невреме погодило Шумадију: Следећи Београд на удару (ВИДЕО)

На подручју Београда се у појединим деловима града очекују киша, пљускови и грмљавина, навео је РХМЗ

Јако олујно невреме током поподневних сати погодило је Шумадију, на великом удару невремена нашла се општина Кнић. РХМЗ издао упозорење за подручје Београда – где се у наредна два сата у појединим деловима града очекују киша, пљускови и грмљавина.

"Град величине лешника падао је преко 15 минута. Двориште је било потпуно бело, лед се могао сакупљати лопатама. Надам се да није направио већу материјалну штету", казао је за РИНУ Дејан Лучић који се нашао у овом месту током невремена. Јако олујно невреме није заобишло ни Краљево, где је падао јак град. Материјална штета причињена је на појединим пољопривредним усевима.

Јака киша праћена градом у поподневим сатима захватила је подручје Мачванког округа.

Невреме које трајало десетак минута није изазвало веће проблеме и за сада није пријављена штета на објектима и у пољопривреди.

Из Радарског центра Близоњски вис код Ваљева, за Танјуг су потврдили да је противграда одбрана дејствовала током поподнева, те да и даље прате ситуацију на терену.

Мачвански округ покривен је системом противградне заштите чији центар се налази у Ваљеву.

Од 2019. године у функцији је Аутоматски центар који има пет телекомуникацијских чворишта, на планинама Цер, Гучево, Бобија, Јагодња и Мемић, који бране територију овог округа.

У целој Србији се у наредна два сата очекује нестабилно време, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином, који ће, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, локално у западној, централној, јужној и источној Србији понегде бити и интензивнији, уз већу количину падавина за кратко време, појаву града и олујног ветра у зони пљускова.

На подручју Београда се у појединим деловима града очекују киша, пљускови и грмљавина, навео је РХМЗ.

На сливовима Млаве, Пека, Црног Тимока, Нере, Брзаве и Моравице данас и сутра су могућа мања локална изливања бујичних водотока са појавом урбаних поплава.

На Дунаву од 31. августа до 05. септембра водостаји ће бити у већем порасту без достизања граница редовне одбране од поплава.