"Подстрекивање мржње": Истрага због графита "Кад се војска на Косово врати" у Зубином Потоку

Натпис "Кад се војска на Косово врати" освануо је јуче ујутру на зиду близу аутобуског стајалишта, недалеко од центра Зубиног Потока

Косовска полицијска служба покренула је интензивну истрагу на северу Косова и Метохије која траје од среде и отворила случај због сумње да је почињено кривично дело "подстрекивање мржње, поделе и нетолеранције" јер је неко на потпорном зиду на магистрали Зубин Поток - Косовска Митровица исписао графит "Кад се војска на Косово врати".

Из Косовске полиције за портал Коссев потврдили су да је због натписа "исписаног на јавној површини" почела истрага и да је о свему обавештен и јавни тужилац.

Натпис "Кад се војска на Косово врати" освануо је јуче ујутру на зиду близу аутобуског стајалишта, недалеко од центра Зубиног Потока и исписан је великим словима црвеном, плавом и белом бојом.

Косовска полиција као и специјалци, иначе, већ месецима појачано патролирају делом пута на коме се појавио графит који су мештани Зубиног Потока први пут приметили јуче ујутру.

Нема информација да су до данас поподне починилац дела које је узнемирило полицију или више њих ухваћени.

Грађани ове општине натпис су први пут приметили јуче ујутру, а исписан је на зиду код аутобуског стајалишта на магистралном путу Косовска Митровица-Зубин Поток.

Графит са истим натписом, недељама се исписује у више градова у централној Србији, али и Републици Српској и Црној Гори.