Србија и Балкан

"Весели се, српски роде" за почетак школе: Вучић с ђацима ОШ "Светислав Голубовић Митраљета" (ВИДЕО)

Председник Србије посетио реконструисану и реновирану зграду ОШ "Светислав Голубовић Митраљета"
"Весели се, српски роде" за почетак школе: Вучић с ђацима ОШ "Светислав Голубовић Митраљета" (ВИДЕО)© FOTO TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ/bs

Председник Србије Александар Вучић обележио је почетак школске године обиласком реконструисане и реновиране зграде ОШ "Светислав Голубовић Митраљета", где су га ђаци дочекали интонирањем химне "Боже правде" и песмом "Весели се српски роде".

Он је ђацима првацима пожелео "да им љубав према учењу буде водиља, а радост у истраживању света да их прати током свих школских година".

"Драга децо, драги прваци, први школски дан је посебан тренутак у животу свакога од вас. Сваки дан проведен у школи, прилика је да откријете нешто ново, да стекнете пријатеље за цео живот и да растете у добре и вредне људе. Ваши учитељи биће ту да вас подрже и да вам помогнете да развијате свој таленат и вештине", поручио је Вучић на свом Инстаграм налогу.

У обнову ОШ "Светислав Голубовић Митраљета" у Земуну, уложено је 340.746.000 динара, а обиласку реновиране зграде присуствовали су и министарка просвете Славица Ђукић Дејановић и градоначеник Београда Александар Шапић.

Реконструкцијом и доградњом школе обухваћена је санација темеља постојећег објекта, надзидана је још једна етажа, дограђен део објекта, постављен нови кров фискултурне сале и улаз, замењена комплетна фасадна и унутрашња столарија, урађена нова фасада и уграђен лифт.

Постављене су и нове инсталације водовода и канализације, а инсталиране су и електроенергетске, телекомуникационе и сигналне инсталације. Обновљене су постојеће саобраћајнице и паркинг и уређено школско двориште.

Током обнове објекта школе извршена је и замена постојећег енергента лож-уља природним гасом. Постављена је нова јавна расвета на простору целог школског дворишта и спортских терена.

Укупна површина објекта након реконструкције и доградње је 5.188 метара квадратних, а уговорена вредност свих радова износи 340.746.000 динара, без ПДВ-а, саопштио је раније Беоинфо.

image