Србија и Балкан

Н1: Ванредни парламентарни избори већ у децембру?

Напредњаци су већ одржали састанке са чланством у више локалних одбора странке, на којима је тема била управо припрема за предстојеће изборе, навео је извор портала
Н1: Ванредни парламентарни избори већ у децембру?© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Председник Србије и доскорашњи лидер Српске напредне странке Александар Вучић донео је одлуку да ванредни парламентарни избори буду одржани у децембру, преноси портал Н1.

Они се позивају на извор близак руководству СНС, који наводи да је информацију о томе добио дан пре него што је део опозиције истакао захтев да нови избори за посланике буду до краја године.

Напредњаци су већ одржали састанке са чланством у више локалних одбора странке, на којима је тема управо била припрема за предстојеће изборе.

"Није искључено да у истом термину буду одржани и локални избори у појединим градовима и општинама за које се процени да могу да се добију, а можда чак и у свим. О томе ће се одлучивати наредних дана, јер још има довољно времена да се испоштују законски рокови за одржавање ванредних избора на локалу до краја године", наводи саговорник портала.

Представници дела опозиције затражили су у уторак хитно расписивање ванредних парламентарних и београдских избора до краја године.

Председник Србије Александар Вучић више пута је најављивао ванредне парламентарне изборе, а крајем августа први пут је поменуо могућност да ново гласање за републички парламент буде одржано у току 2023. године.

image