Србија и Балкан

Вучић са командантом Националне гарде Охаја: Опредељени смо за стратешко партнерство са САД

Разговарало се о унапређењу билатералних односа, интензивирању војно-безбедносне сарадње, као и о регионалним, глобалним и другим питањима од обостраног значаја
Вучић са командантом Националне гарде Охаја: Опредељени смо за стратешко партнерство са САД© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Председник Србије Републике Србије Александар Вучић састао се данас са командантом Националне гарде Охаја, генерал-мајором Џоном Харисом.

Састанак је одржан у 10 часова у згради Генералног секретаријата Председника Републике.

"Са командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Џоном Харисом сам разговарао о унапређењу билатералних односа, интензивирању војно-безбедносне сарадње, као и о регионалним, глобалним и другим питањима од обостраног значаја. Србија је опредељена да настави да оснажује и гради основе за будуће стратешко партнерство са САД, чиме би наш билатерални дијалог добио јаснију структуру", навео је Вучић на свом Инстаграм налогу.

Србија и националне гарде савезних држава САД још од 2006. имају сарадњу, на основу Споразума о статусу снага који су потписали тадашњи председник Србије Борис Тадић и америчка државна секретарка Кондолиза Рајс.

Као што је РТ Балкан јуче писао, долазак Националне гарде јуче је фотографијама обнародовала америчка амбасада, уз коментар: "Кад се Национална гарда Охаја у Србију врати - дочек је топао, као и увек", који је јасна алузија на натписе "Кад се војска на Косово врати". 

image