Србија и Балкан

Невреме у Грчкој однело три живота; Амбасадор Србије у Атини објавио обавештење за српске држављане

Спасојевић је позвао српске туристе да прате упутства грчких власти
Невреме у Грчкој однело три живота; Амбасадор Србије у Атини објавио обавештење за српске држављане© Tanjug/AP Photo/Thodoris Nikolaou)

Aутопут Атина-Солун затворен је за саобраћај северно од Ламије и јужно од Катеринија, објавио  je на друштвеној мрежи X (бивши Твитер), амбасадор Србије у Атини Душан Спасојевић.

Он је навео да је и алтернативни правац преко Трикале такође затворен а да се отварање путева очекује током ноћи или сутра ујутро.

Амбасадор је позвао српске туристе да прате упутства грчких власти.

У Грчкој је број жртава олује Данијел повећан на три, а за још четири особе се трага, преносе грчки медији.

Последња жртва је старији мушкарац који је пронађен мртав у области Тесалије. Тај 82-годишњак је пронађен у бесвесном стању под аутомобилом на подручју Елинопиргоса, пошто га је по изласку из куће однела бујица изазвана олујним кишама, пише "Катимерини".

Раније су ватрогасне службе саопштиле да је тело једне старије жене пронађено близу приобалног места на полуострву Пилион, код луке Волос.

Прва жртва незапамћеног невремена у Грчкој био је мушкарац у Волосу на кога је у уторак пао зид.

Од понедељка је олуја Данијел изазвала клизишта, уништила један мост, довела до рушења електровода, а у бујицима је однето на десетине аутомобила, тек неколико дана пошто је угашен велики пожар на северу Грчке.

Најављено је да ће непогоде трајати до вечерас.

image