Србија и Балкан

Додик: Биће неугодности ако Шмит покуша да провоцира доласком у РС

Додик је рекао да нико неће применити никакву силу, али да Шмит не може да уђе ни у једну зграду институција РС и на званичном месту одржи ниједан састанак
Додик: Биће неугодности ако Шмит покуша да провоцира доласком у РС© TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да према Кристијану Шмиту неће бити примењена сила ако дође у Српску, али да је порука да у њу није добродошао.

Истичући да Шмит није добродошао у РС јер није изабран у складу са Дејтонским споразумом и процедурама у Савету безбедности УН, Додик је рекао да су људи у Српској на ивици стрпљења за ову ситуацију.

Додик је рекао да људи од њега траже да прогласи Шмита персоном нон грата, што није могуће по међународним стандардима, али јесте по неким другим, преноси РТРС.

Додик је рекао да нико неће применити никакву силу, али да Шмит не може да уђе ни у једну зграду институција РС и на званичном месту одржи ниједан састанак.

"Шмит није добродошао у Републику Српску и њене институције и није се ни са ким састао откад је дошао", нагласио је председник Српске, која Шмита не признаје као високог представника међународне заједнице у БиХ.

Он је рекао да нико из Републике Српске неће направити ниједан ексцес, али да ће бити неугодности ако Шмит покуша да провоцира доласком у Српску.

image