Србија и Балкан

Брнабић: Прави патриота се политиком бави због добробити грађана, а не због власти

Шта им је тачно политика? Да ли ће хтети изборе или не за месец дан? Мени је прошла недеља показала разлике међу нама, између Владе и њих, рекла је Брнабић
Брнабић: Прави патриота се политиком бави због добробити грађана, а не због власти© FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је данас да се озбиљни људи баве политиком зарад добробити грађана Србије, јер су једино они важни, а не зарад освајања власти.

"Једини важни су граđани Србије. Какав животни стандард имају. Да ли њихова деца могу да се школују. Да ли могу да се мере са другима у Европи и имају веће плате и пензије. Да ли су безбедни. Да се превозе безбедно превозе путевима и железницама које градимо. Да уживају у добробитима које пружају модерне технологије. Дакле озбиљан и одговоран човек, прави патриота се због тога бави политиком, а не због тога да освоји власт", рекла је Брнабић за ТВ Хепи.

Брнабић је навела, коментаришући изјаве представника дела опозиције који су претходних месеци говорили да не желе изборе, а сада на њих позивају, да они нису тражили изборе, већ су након предлога председника Србије Александра Вучића претили да ће уколико до избора дође они блокирати парламент.

"Нису тражили изборе. И то свака особа у Србији зна. Исти тај Зоран Лутовац који је претио да ће они да блокирају рад Скупштине и рад парламента, као и да тиме нема повећања плата, пензије и подршке деци до 16 година, да нема дуплирања цене по хектару, да нема дуплирања буџета за капиталне инвестиције и лечење деце, тај човек је 9. јула рекао избори за нас нису тема и 12. августа понавља то. 'Ако распишу изборе имаће грађане на улицама. Имаће грађанску непослушност. То каже Лутовац и у јулу и у августу. И онда се у септембру сети да прича нешто супротно - верујући да је наш народ толико глуп да не може да се сети шта су они причали раније. Толико цене наш народ", рекла је Брнабић.

Премијерка је цитирала универзитетског професора Душана Теодоровић и навела да је он 6. јуна изнео претње на друштвеним мрежама у и написао да "уколико шибицар и лажљивац жели изборе да би изашао из политичке кризе, морамо да направимо покрет чији је задатак бојкот избора".

"Шта им је тачно политика? Да ли ће хтети изборе или не за месец дан? Мени је прошла недеља показала разлике међу нама, између Владе и њих", рекла је Брнабић.

image