Обијен депо Вишег суда у Подгорици: У њему се чувају тоне заплењене дроге

"Благо овоме што је обио депо. Шкаљарци и Кавчани сад могу у пензију", поручио лидер Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић саркастично додајући да на овом месту има "више дроге него у Колумбији и Мексику"

Депо Вишег суда у Подгорици је обијен и надлежни утврђују шта се тачно десило. Случај је јутрос пријављен полицији. Право питање је како је дошло до обијања, с обзиром на то да зграда има обезбеђење као и бројне камере видео-надзора.

У поменутом депоу смештено је око 9,5 тона разних врста дроге које су заплењене у полицијским акцијама, од чега је око две тоне кокaина. Дрога се након вештачења смести у депо и ту стоји до окончања поступака, односно до правоснажних пресуда, након чега се уништава.

Још се не зна шта је однето из депоа, а једино је познато да су браве обијене.

Министар правде Марко Ковач изјавио је да се нада да ће "овај немио догађај бити врло брзо разрешен".

"Надамо се да неће утицати на спровођење већ започетих поступака пред Вишим судом у Подгорици", поручено је из Министарства правде.

Лидер Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић каже да у депоу има више дроге него у Колумбији и Мексику".

"Благо овоме што је обио депо Вишег суда. Шкаљарци и Кавчани сад могу у пензију. Само се молим Богу да није понео и оне праћке из државног удара. Удрите Путине и Бајден па ко шта понесе", написао је Кнежевић на друштвеној мрежи Икс.