Србија и Балкан

Вучић о изборима: Опозиција ће добити одговор до краја месеца, биће задовољни одлуком

Председник Вучић је рекао да је добио писмо дела опозиције у ком се захтева расписивање избора у року од четири месеца
Вучић о изборима: Опозиција ће добити одговор до краја месеца, биће задовољни одлуком© Tanjug/Vladimir Šporčić

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас у Нишу обележавању почетка радова на изградњи фабрике аустријске компаније "Палфингер". Говорећи о изборима, Вучић је рекао да је добио писмо дела опозиције у ком се захтева расписивање избора у року од четири месеца.

"Прочитао сам писмо опозиционих странака. По њима избори треба да буду одржани најкасније до 2. марта. Можда ће бити и пре тог рока. До краја месеца добиће одговор, биће задовољни одлуком", рекао је Вучић.

Одговарајући на питања новинара, председник је казао да је за грађане најважније то што ће власт у Србији наставити да тражи решења и убрзано спушта инфлацију која је пала на 11,5 одсто.

"Ми ћемо наставити, колико сутра, да проналазимо нове производе којима ћемо да спуштамо цене", рекао је Вучић и додао да ће наставити да спуштају цене.

Указао сам Лајчаку на питање безбедности Срба на КиМ,поновићу у четвртак

Председник је изјaвио да је специјалном изасланику Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославу Лајчаку указао на проблем безбедности грађана српске националности на Косову и Метохији.

Упитан, поводом пребијања 21-годишњег Страхиње Петровића из Грачанице, да ли ће у Бриселу указати на проблем безбедности Срба на КиМ, казао је да ће то учинити у четвртак на састанку у оквиру дијалога Београда и Приштине.

"Све што могу да кажем је да сам већ разговарао са Мирославом Лајчаком и указао на тај проблем. Наставићу то да радим и у четвртак ћу указати на тај проблем", казао је Вучић приликом обиласка почетка радова на изградњи фабрике аустријске компаније "Палфингер" у Нишу.

Подсетимо, тројица непознатих Албанаца, претукла су Страхињу Петровића из Грачанице, на путу према селу Добротин, недалеко од Липљана. Како је Петровић потврдио случај је пријављен такозваној косовској полицији.

Србија земља кранова

Вучић је изјавио у Нишу да очекује да ће за мање од месец дана имати нову фантастичну вест за Ниш и додао да је вест везана за једну од реномираних и највећих компанија са којом се преговара.

Поводом тога што се чује да је Србија позната као земља кранова, да смо на првом месту у смислу инвестиција, Вучић је на питање новинара - шта може да каже о инвестицијама до краја године и у наредној - додао да не сме даље да говори о великој инвестицији која се очекује у Нишу.

"Не могу да кажем док не завршимо разговоре. Ако се изјалови бићу крив, али тешко да ће се изјаловити. Много смо прешли у преговорима са најреномиранијом и највећом компанијом. Ако то буде тако, ето ме опет да вас обавестим", рекао је Вучић и додао да и Чачак ускоро очекује нова инвестиција и да ће Србија бити најбоља у региону по инвестицијама.

image