Србија и Балкан

Вучевић: СНС очекује позив од Вучића да се до краја месеца разговара о изборима

Српска напредна странка је спремна за изборни изазов и жели да провери политички легитимитет и да ли има подршку грађана за програм који је водила претходних година
Вучевић: СНС очекује позив од Вучића да се до краја месеца разговара о изборима© FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ NIKOLA NEDELJKOVIĆ/bs

Српска напредна странка (СНС) очекује позив од председника Србије Александра Вучића да до краја месеца разговара с политичким чиниоцима око изласка на биралишта раније од редовног термина, изјавио је председник СНС и министар одбране Милош Вучевић.

"СНС је спреман за тај изборни изазов, за нас у СНС-у неће бити лака изборна кампања. У разговору с мојим страначким колегама то потцртам да људи не мисле да има унапред добијених избора. Да се не подразумева да ће неко победити и да није унапред добијена утакмица, јер је најтеже добити те унапред добијене утакмице", рекао је Вучевић а пренео Танјуг.

Према његовим речима, СНС жели да провери политички легитимитет и да ли има подршку грађана за програм који је водила претходних година.

"Мислим да имамо пре свега резултате о питању мира и стабилности. Чувамо у неједноставним околностима мир на овим просторима, чувамо национални државни интерес, имамо далеко бољу међународну позицију у односу на оно што смо имали. Србија се данас више уважава и пажљивије слуша", истакао је Вучевић.

Гостујући на телевизији "Хепи" навео је да је неприхватљиво да опозиција врши уцењивање и селекцију које изборе и када хоће.

"Део опозиције би републичке парламентарне изборе, део њих би само београдске изборе, неки би парламентарне и београдске", објаснио је Вучевић и додао да је опозиција била против ребаланса буџета којим би се повећале пензије, плате и којим би се лечила деца у иностранству.

Опозиција, по његовим речима, не разуме грађане Србије и све што ради то јој се обије о главу – с блокадама улица, с насиљем, с претњама.

Вучевић је поменуо и да влада настоји да обузда инфлацију и коригује је у сегменту потрошачке корпе не би ли олакшала живот грађанима.

Навео је и да је разговарао с Вучићем на два радна састанка СНС-а у Нишу и Новом Саду, те да је остало да се разговара с људима из Београда и с Косова и Метохије.

image