Србија и Балкан

Дачић са Сарацином: Најважније је што хитније основати ЗСО

Саговорници су се сагласили да је напредак дијалога између Београда и Приштине од великог значаја за очување стабилности у нашем региону
Дачић са Сарацином: Најважније је што хитније основати ЗСО© STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са специјалним изаслаником владе Немачке за Западни Балкан Мануелом Сарацином и током разговора подвукао важност што хитнијег оснивања Заједнице српских општина.

Саговорници су се сагласили да је напредак дијалога између Београда и Приштине од великог значаја за очување стабилности у нашем региону. саопштило је Министарство иностраних послова Србије.

Специјални изасланик Сарацин је поновио чврсту подршку владе Немачке пуноправном чланству Србије и региона у Европској унији, истиче се у саопштењу.

Саговорници су се сложили да су билатерални односи на високом нивоу и изразили задовољство због динамичног развоја економске сарадње, где је Немачка последњих година постала први трговински партнер Србије.

Током сусрета размењена су мишљења о регионалној сарадњи и актуелним спољнополитичким питањима.

Са немачке стране је најављен сусрет министара спољних послова Берлинског процеса у Тирани, 6. октобра 2023. године, а потом и Самит Берлинског процеса 16. октобра 2023. године.

image