Србија и Балкан

Стевандић: Републику Српску нико неће ни сломити ни покорити

Председник Народне скупштине РС је истакао да сви светски фактори знају да Кристијан Шмит нема право да се представља као високи представник или обавља ту функцију
Стевандић: Републику Српску нико неће ни сломити ни покорити© TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић је поручио да Српску нико неће ни сломити ни покорити и да ће убрзо бити јасно зашто се велике земље понашају као да је ратно стање у коме су они окупациони управници БиХ .

Стевандић је у објави на друштвеној мрежи X истакао да сви светски фактори знају да Кристијан Шмит нема право да се представља као високи представник или обавља ту функцију.

"Ми из Српске смо учинили доступним све усвојене резолуције Савета безбедности о именованим бившим високим представницима, али и ону о Шмитовом именовању која није усвојена, написао је Стевандић на друштвеној мрежи Икс.

Подсетимо, Тужилаштво Босне и Херцеговине подигло је оптужницу против председника Републике Српске Милорада Додика и директора Службеног гласника РС Милоша Лукића због "непоштовања одлука високог представника Кристијана Шмита" које Бањалука не признаје, јер Савет безбедности УН никада није званично изабрао Шмита на функцију.

image