Србија и Балкан

Брнабић: Надам се да ће избори бити што пре, не надам се договору у Бриселу

Премијерка се осврнула на данашњи састанак у Бриселу наводећи да није оптимиста и да не сматра да ће доћи до договора између Београда и Приштине
Брнабић: Надам се да ће избори бити што пре, не надам се договору у Бриселуwww.globallookpress.com © Dimitrios Karvountzis/ZUMAPRESS.com

Премијерка Ана Брнабић позвала је данас представнике дела опозиције да кажу грађанима шта се променило па сада траже расписивање ванредних парламентарних избора.

"Током јуна, јула и августа имали смо опозицију која је претила отворено и Српској напредној странци и председнику Србије Александру Вучићу да ће блокирати улице уколико идемо на ванредне парламентарне изборе, а две недеље касније кажу супротно. Шта се променило? Како са истим претњама можете да претите и ако распишемо и ако не распишемо изборе? Зар нисте дужни грађанима да објасните шта се променило", рекла је Брнабић на ТВ Пинк.

На питање да ли је она лично за одржавање избора, Брнабић је рекла да јесте и нада се, каже, што пре.

"Сигурна сам да ће Вучић одлучити шта је правилно и добро за Србију и за нашу стабилност", рекла је Брнабић.

Премијерка се осврнула и на данашњи састанак у Бриселу наводећи да није оптимиста и да не сматра да ће доћи до договора између Београда и Приштине.

"Нисам оптимиста у контексту онога што смо причали. Видите да у земљи покушавају да ослабе позицију председника Србије Александра Вучића и Владе Србије у овако тешким временима. У тренутку када председник треба да се фокусира на одбрану интереса Србије они (опозиција) причају глупости о паризеру и о томе да ли је председник јео или није што је бесмислено и показује њихову неодговорност", рекла је Брнабић на ТВ Пинк.

Брнабић је истакла да председник има довољно фокуса и емотивне стабилности да све то остави иза себе и да данас на најбољи начин брани интересе државе.

Премијерка је казала и да би она волела да дође до неког договора, јер су Србији неопходни мир и стабилност како би се наставило са растом и развојем, али не мисли да би Kурти желео да дође до договора и оцењује да се то данас неће, како је рекла, променити "нажалост".

"Пратимо разговоре, видећу ако можемо одавде да помогнемо", истакла је Брнабић.

Kако је додала, нико ко не учествује у тим разговорима не може ни да замисли атмосферу у Бриселу где се дешавају различите провокације.

"Kурти хоће да изгубимо живце и да не будемо толерантни већ да покренемо неку врсту сукоба. А опет они који су највише за независност 'Kосова' да то искористе и да се врате на флоскулу о две стране", додала је.

Премијерка је навела и да је притисак на Србе на KиМ ужасан, те да председник треба да заштити и њих, али и грађане у централној Србији и да се настави са привлачењем инвестиција.

image