Планиран атентат на Вучића? Брнабић: Да ли ћемо чути "извини"?

Припадници Беливукове и Миљковићеве групе као највећу претњу видели су председника Србије Александра Вучића, чију ликвидацију су и планирали

У Специјалном суду у Београду данас је излагањем окривљеног сведока Срђана Лалића настављено суђење криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

Поред осталог, Лалић је рекао да су припадници Беливукове и Миљковићеве групе као највећу претњу видели председника Србије Александра Вучића, чију ликвидацију су и планирали.

Лалић је испричао суду да је од осталих припадника групе чуо да је Радоје Звицер, вођа Кавачког клана, чији је огранак чинила група Беливук-Миљковић, послао пет милиона евра како би се свгнула актуелна власт у Србији и поставила нека која би радила у корист клана, пренео је Танјуг.

Брнабић: Сад је све јасно

Премијерка Ана Брнабић огласила се поводом изјава Срђана Лалића да је планиран атентат на председника Александра Вучић.

"Сада када смо чули и признање од оних који су планирали напад на срце државе, да ли ћемо чути макар једно 'извини' од свих оних који су исмевали сазнања наших служби", поручила је данас премијерка Србије Ана Брнабић, након што је сведок сарадник на суђењу изјавио да је криминална група Вељка Беливука и Марка Миљковића планирала убиство председника Александра Вучића.

"Након свега што смо данас чули у судници Специјалног суда у Београду, јасно је да је клан Вељка Беливука био спреман да мења демократски изабрану власт у Србији. Њихов највећи противник је управо председник Александар Вучић", написала је премијерка на Твитеру.

Она је захвалила службма безбедности које су спречиле атентат на Вучића када је објавио рат против организованог криминала и мафије.

Додала је да борба, међутим, није готова и да су налогодавци и главни организатори још на слободи и ван домашаја служби Србије.