У Београду претили сину премијера Српске: Позадину инцидента истражују МУП и Тужилаштво

За сутра предвиђено саслушање осумњичених

У Београду су ухапшене две особе због напада на сина премијера РС Радована Вишковића и полицијске службенике који су били у његовој пратњи. 

Вишковићев син је, како незванично сазнаје сарајевски портал кликс.ба, недавно је добио дете и организовао прославу у једном угоститељском објекту у главном граду Србије.

Објекат је био закупљен за приватну забаву, а у једном тренутку, пре поноћи, група људи је покушала да уђе, али им је речено да је објекат резервисан.

Ипак, један сат иза поноћи када је забава завршена, гости су кренули из објекта, а у једном тренутку две особе су препречили пут својим путничким возилом сину председника Владе Републике Српске.

Након тога су упутили претње, како је навело београдско тужилаштво, да ће напасти живот и тело те особе.

Претње су упућене и полицијским службеницима који су били у пратњи Вишковићевог сина. За сада нема информација да ли је дошло и до физичког напада.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду у сарадњи са ПС Нови Београд одредило је задржавање С. М. (36) и осумњиченом П. М. (28) због постојања основа сумње да су извршили кривична дела насилничког понашања и угрожавања безбедности.

Осумњичени ће бити предати у просторије тужилаштва ради саслушања одређено сутра.

Шта је позадина свега истражују МУП и Тужилаштво.