Радикално за РТ Балкан: Нећемо се предати Хагу (ВИДЕО)

Против лидера радикала Војислава Шешеља и четворо његових сарадника покренут је нови поступак у Хагу, обелоданио је председник Србије

Оптужница против лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља и четворице његових сарадника је подигнута јер је објављивао имена заштићених сведока у својим књигама, потврдила је за РТ Балкан Вјерица Радета.

"Шешељ је та имена помињао и на суђењу, а његов предмет у Хагу је одавно завршен и нема никаквог разлога да та имена више буду тајна", каже Радета.

Да је против Шешеља и сарадника покренут поступак у Хагу синоћ је обелоданио председник Србије Александар Вучић и оценио да је то нови притисак Запада на нашу земљу.

Поступак је покренут због непоштовања суда против Шешеља и Љиљане Михајловић, Огњена Михајловића, Миљана Дамјановића и Мирољуба Игњатовића.

Радета напомиње да притисак Хага на радикале траје већ дуже време, те да су штампари Шешељевих књига, као и људи који раде у издавачкој делатности добијали упозорења да прекину с радом на књигама и да се оне повуку из штампе.

"Ваљда су хтели да направе ломачу од Шешељевих књига, ко зна шта су мислили", додаје Радета.

На питање да ли ће их ова оптужница поколебати у даљем раду, Радета одговара - не дај Боже.

Како каже, припремају се за Београдски сајам књига.

"Наставићемо интензивно да објављујемо књиге, да се припремамо за Сајам, морамо имати што је могуће већи број наслова", каже Радета.

Оптужница за сад није стигла до Српске радикалне странке, већ је само предата државним органима Србије, односно амбасади у Хагу.

"Ништа још нисмо добили да бисмо спремили правни одговор", закључује Радета.